Atklātā matemātikas olimpiāde notiks 2024. gada 24. novembrī (svētdienā) klātienē vairākās Latvijas pilsētās: Rīgā, Alūksnē, Balvos, Bauskā, Cēsīs, Daugavpilī, Dobelē, Jelgavā, Jēkabpilī, Jūrmalā, Kuldīgā, Liepājā, Limbažos, Līvānos, Ludzā, Madonā, Ogrē, Preiļos, Rēzeknē, Salaspilī, Saulkrastos, Siguldā, Talsos, Valmierā un Ventspilī.


Šogad viens uzdevums olimpiādē katrai klašu grupai būs par tēmu "Dirihlē princips".


Lai pieteiktu skolēnus dalībai olimpiādē, skolai no 7. oktobra līdz 31. oktobrim jāaizpilda pieteikums, pievienojot dalībnieku sarakstu, un norādot vēlamo risināšanas vietu.

Uz katriem 15 dalībniekiem skolai jāpiesaka 1 olimpiādes vadītājs norises telpā (piemēram, ja skola piesaka 39 skolēnus, tai jānodrošina 3 vadītāji norises telpā). Katrai skolai jāpiesaka vismaz 1 vadītājs. Olimpiādes darba vadītājs norises telpā var būt jebkurš, kas sasniedzis 18 gadu vecumu (arī 12. klases skolēns).


Ja no skolas piedalās ne vairāk kā 4 skolēni un skola neveido kolektīvo pieteikumu, tad olimpiādei individuāli varēs pieteikties no 1. novembra līdz 6. novembrim, aizpildot individuālo pieteikuma formu.


Piesakot skolēnus dalībai olimpiādē, lūdzam ņemt vērā, ka katram pieteiktajam skolēnam mums ir jānodrošina risināšanas vieta un papīrs, tāpēc, lūdzu, piesakiet dalībniekus atbildīgi, pārliecinoties, ka viņi tiešām vēlas piedalīties un varēs ierasties olimpiādē.


AMO norisi var atbalstīt jebkurš, kam ir vismaz 18 gadi, piesakoties par AMO norises vadītāju telpā. Lai pieteiktos, jāaizpilda pieteikšanās forma.


Vairāk par olimpiādes norisi, šī gada olimpiādes tēmu un visu citu aktuālo informāciju iespējams izlasīt A. Liepas Neklātienes matemātikas skolas mājaslapas sadaļā - Atklātā olimpiāde.

Dalīties